'adana'yi ne kadar da ozlemisim' dedirtmek; resimlerin amaci, yolu bir sekilde adana'dan gecmis ve uzun suredir adana'dan uzak kalmis bir ruh hali ile cekilmis vede secilmis resimler.hic bir sanatsal kaygi duymadan 'aaa ne kadar guzel bir resim'den daha cok 'aaa! ataturk caddesi ne kadar degismis' diyenlerin yukarida bahsettigim ruh halini benimle paylasmasi onemli olan.



eksi sozlukten adana tanimlari 1


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



yoldan adanaya doğru gelirken şehrin üzerinde kasvetli ve gizemli bir bulut görürsün sakın şaşırma. aklından binlerce şey geçer gittiğin yer hakkında hikayeler uydurursun sonunda uzaktaki şehir olympos dağının üzerinde bulutlar içindeki şehir gibi gelir ama aslında o gördüğün bulutlar sadece kebap tezgahlarından çıkan dumandır.
toprağı oldukça bereketli bir yöremizdir, orada 4 ay kaldım aynı tarlaya bir sürü şey ektiler o sırada, en dandik kebapçıya dahi gitseniz siparişinizi almadan önce sofranıza mutlaka maydonoz, turp, dometes, pazı gibi sebzeleri yığarlar. özellikle maydonoz ve turba o kadar düşkündürlerki onlar olmasa medeniyetleri çöker. gece hayatı özellikle sonbahar aylarında hareketli olan bu şehrimiz oldukça eğlenceli bir yerdir. seyhan baraj gölü çevresi çok güzeldir üzerindeki sevgi adası (ışıklarla gölün ortasındaki bir toprak parçasına bu ismi yazmışlar) deniz bisikletiyle gezi mekanlardır, amerikan adası gece geç saatte ne alaka ise insanların gelip çay içtiği bir mekandır gündüzleri ise burada piknik yapılır. bir adanalıya piknik için mangal, et ve biraz yeşil alan yeterli olacaktır bu faktörler ve adanalı birleşirse çok güzel piknik olur. piyasa mekanları atatürk cad., ziya paşa bulvarı, metro sineması sokağı ve mado sokağıdır gençler burada fingir fingir fingirdeşir. geceleride oldukça eğlenceli olabilen adananın green club'ı, hindi'si, pronto'su, that's it'i gözlerimde tüter. buradan tüm adanalı dostlara selam ederim.


0 Responses to “eksi sozlukten adana tanimlari 1”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Adana

Eski resimler

Arsivler

Baglantilar


ATOM 0.3